Status-updates en reacties op een Facebook Pagina vertalen

Nieuws | Geschreven door Hans Willemse | 07-10-2011 | 6 Comments
facebook-pagina-vertaling

Facebook biedt alle gebruikers de mogelijkheid om Status-updates en reacties op Facebook Pagina’s automatisch te vertalen met een vertaalknop. Hierdoor zijn updates en reacties in een andere (vreemde) taal te vertalen naar bijvoorbeeld het Nederlands. De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar.

Reacties op Facebook vertalen

De mogelijkheid om een Facebook Pagina te vertalen naar het Nederlands zal het communiceren met (bekende) personen, bedrijven, merken en websites eenvoudiger en interessanter maken. De tool wordt ondersteund door Microsoft Bing Translate en vertaalt berichten (Status-updates) op Facebook Pagina’s, inclusief de reacties. Hierdoor zal bijvoorbeeld een Nederlandse bezoekers een Spaanstalige reactie op een Engelse Facebook Pagina kunnen verstalen.

Om de vertaalfunctie steeds te verbeteren kunnen Facebook gebruikers een suggestie doen voor een betere vertaling. Wanneer een specifieke vertaling de voorkeur krijgt wordt deze automatisch weergegeven in plaats van de vertaling door Bing.

Facebook Journalist Program Manager Vadim Lavrusik geeft aan dat de nieuwe functie nu werkt op alle Facebook Pagina’s, maar nog niet voor Facebook profielen. Om de vertaalfunctie aan te bieden aan bezoekers van een Facebook Pagina moeten de beheerders van een Facebook Pagina hier toestemming voor geven. Om de functie in te schakelen ga je naar: ‘Jouw instellingen’ en kies je voor ‘Community- en machinevertalingen’ of ‘Machinevertaling’.

GD Star Rating
loading...

Lees meer:

Home | Nieuws | Status-updates en reacties op een Facebook Pagina vertalen
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
 • http://twitter.com/vertaalperfect Vertaal Perfect

  De online vertaalmachines zullen in de toekomst alleen nog maar beter worden. Ik ben benieuwd of de taalbarrière ooit compleet zal verdwijnen. Dan heb je de ultieme vorm van sociale media bereikt, de hele wereld kan met elkaar communiceren. 

  • Anonymous

   @twitter-73103020:disqus Online vertaal-tools als Google Translate en Bing Translate hebben de laatste jaren inderdaad een enorme stap voorwaarts gemaakt. De inzet van deze tools zijn voor velen een welkome aanvulling op het gebied van social media.

   • Terry van Geel

    Hoe kan ik de vertaling van facebook instaleren ???

 • Oma Lies

  hebben jullie ooit wel eens geprobeerd een reactie te vertalen met Bing? Het is gewoon lachwekkend wat daar voor kromme en niet bestaande woorden geproduceerd worden. Ik zou me doodschamen als ik voor de Bing vertaalsite werkte!

 • jeroen

  Maar ik krijg het niet voor elkaar om die vertaling te activeren. Ka iemand even duidelijk uitleggen hoe dit te doen. Thanks.

  • Jan Casper Masker

   ook ik krijg dat niet voor elkaar
   maar ik krijg ook er geen antwoord op!

Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten