Facebook was even Pornbook en Violencebook

Nieuws | Geschreven door Hans Willemse | 16-11-2011 | No Comment
facebook-spam

Afgelopen dagen hebben veel Facebook gebruikers geklaagd over spam. Meldingen liepen uit een van pornografische beelden tot gewelddadige beelden. De spam is inmiddels bestreden, maar Facebook waarschuwt haar gebruikers toch nog op hun hoeden te zijn.

Spam op Facebook

Spam op Facebook is niet nieuws, maar de afgelopen dagen waren het aantal klachten extreem hoog. Facebook was overspoeld met spam, zo erg zelfs dat een gebruiker Facebook op Twitter ‘Pornbook’ noemde. In Duitsland werd zelfs melding gemaakt van spam, waarbij gebruikers werden verleid kwaadaardige JavaScript in de adresbalk van hun browser te plakken. Hierdoor werden de afbeeldingen verspreid zonder dat gebruikers hier enige weet van hadden.

Facebook heeft inmiddels de meeste spam kunnen verwijderen, maar waarschuwt gebruikers wel op te letten dat hun account niet wordt misbruikt. Facebook over de stortvloed aan spam:

‘Ons team reageerde snel en we hebben de meeste spam die veroorzaakt werd door deze aanval verwijderd. We werken nu aan de verbetering van onze systemen om ons in de toekomst beter te kunnen verdedigen tegen vergelijkbare aanvallen. Het beschermen van de mensen die Facebook gebruiken tegen spam en kwaadaardige inhoud is een topprioriteit voor ons.’

GD Star Rating
loading...

Lees meer:

Home | Nieuws | Facebook was even Pornbook en Violencebook
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten