Facebook Ticker pas beschikbaar vanaf 100 vrienden

Nieuws | Geschreven door Roel Willems | 23-11-2011 | 2 Comments
facebook-ticker

Na een gerucht in het Facebook Help forum deden we vandaag een unieke ontdekking over de Facebook Ticker. Het blijkt namelijk dat je minimaal 100 vrienden op Facebook moet hebben voordat de Ticker verschijnt.

Facebook Ticker

De Facebook Ticker is een onderdeel van de nieuwe lay-out van Facebook. De Facebook Ticker geeft in korte berichten een overzicht van nieuws en alles wat je vrienden doen op Facebook. Hierbij gaat het echt om alles wat je vrienden doen, zoals “liken”, Status-updates, nieuwe vriendschappen en luisteren van muziek via Spotify. De enorme hoeveelheid kleine updates is ook een veel gehoorde klacht wat de Facebook Ticker niet bij iedereen populair maakt.

Waarom heeft niet iedereen een Ticker

Wat ons op viel was alleen dat niet bij iedereen die de nieuwe layout (en zelfs de Timeline functie) al hadden ook de Facebook Ticker was geactiveerd. In eerste instantie gingen wij er vanuit dat de Ticker functionaliteit geleidelijk automatisch voor iedereen beschikbaar zou komen. Dit was echter niet het geval, voor sommige gebruikers (waaronder ik zelf) bleef de ruimte waar de Facebook Ticker hoort angstvallig leeg. We vroegen ons dan ook af waarom niet iedereen inmiddels de Ticker in zijn account heeft en waarom Facebook zelf nog maar weinig informatie over de Ticker vrij geeft. Daarom zijn we zelf op onderzoek uitgegaan.

Minder dan 100 vrienden, dan geen Ticker

Na lang speurwerk zijn we er achter gekomen dat je minimaal 100 vrienden moet hebben op Facebook voor de Ticker wordt geactiveerd. Onwaarschijnlijk als dit in eerste instantie over kwam zijn we dit wel gaan testen en vandaag hebben we een unieke ontdekking gedaan; de Facebook Ticker verschijnt direct als je de 100 vrienden bent gepasseerd!

Wat we daarnaast hebben gemerkt is dat als je van de 100 vrienden (met Ticker in je profiel) weer zakt naar 99 vrienden ook de Ticker direct verdwijnt. We schreven eerder al een artikel over het verwijderen van de Facebook Ticker. Verwijder je liever niet de Ticker met de plugin’s die we in het artikel beschrijven dan kan je dus ook gewoon je vriendenlijst flink opschonen en zorgen dat je maximaal 99 vrienden overhoudt.

Wat Facebook er zelf over zegt

Uiteraard was het ook wachten op een goede uitleg van Facebook over de Ticker en die is inmiddels al weer even beschikbaar. Hierin wordt aangegeven dat de Facebook Ticker alleen beschikbaar is voor mensen die een bepaald niveau van activiteit halen met hun Facebook account. Ze maken dus een duidelijk onderscheid tussen mensen die niet zo actief zijn en weinig aan de Ticker zullen hebben en mensen die juist heel erg actief zijn en waarbij de Ticker een handige toevoeging kan zijn.

Dat de magische grens voor een “actief account” op 100 vrienden ligt wordt overigens niet door Facebook genoemd. Wel geven ze aan dat je “actiever” kan worden door het toevoegen van vrienden, Social Apps en verbinden met pagina’s die je leuk vind.

Ticker only shows up for people with a certain level of account activity. If you don’t see ticker, it’s probably because you don’t use Facebook a lot, so there’s not enough content to make ticker useful to you.

If you like how active you are on Facebook right now, you don’t need to change anything. If you’d like to be more active, you can:

 • Add people you know well as friends
 • Discover social apps
 • Connect with Facebook Pages you like

Sponsored stories

Binnenkort komen er in de Facebook Ticker niet alleen korte nieuwsberichten en Status-updates, maar zullen ook gesponsorde verslagen (Sponsored stories) worden getoond. Het is natuurlijk maar de vraag of mensen zitten te wachten op reclameberichten in de Ticker. Ook is het onduidelijk wat dat zal betekenen voor de ’100 vriendengrens’ die nu door Facebook voor de Ticker wordt gehanteerd.

Heb je de Facebook Ticker en wil je hem liever niet meer in je account? Lees dan onze post over hoe je de Facebook Ticker kan verwijderen.

GD Star Rating
loading...
Facebook Ticker pas beschikbaar vanaf 100 vrienden, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lees meer:

Home | Nieuws | Facebook Ticker pas beschikbaar vanaf 100 vrienden
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
 • Trujujytdutiutdi

  facebook ticker is discriminerend ik zit elke dag op facebook maar heb geen 100 vrienden dus geen ticker !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  JAMMER
   

 • G Poelarends

  ik heb 300 vrienden altijd ticker gehad maar was zo in een keer weg ik wil het graag terug maar zou niet weten hoe

Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten