Facebook Chat: Instellingen, Online-, Offline-status en meer

Nieuws | Geschreven door Hans Willemse | 01-11-2011 | 157 Comments
facebook-chat

Facebook Chat is een veel gebruikte functie van Facebook. Met Facebook Chat kan je chatten met andere Facebook Vrienden op je computer, maar ook met de Facebook App of Facebook Messenger op je iPhone, iPad, BlackBerry of Android-telefoon. Veel mensen zijn niet bekend met alle instellingen van Facebook Chat. In dit artikel bekijken we de mogelijke instellingen van Facebook Chat, zoals geluiden en je status als online of offline weergeven.

Chat zijbalk verbergen

Vind je de zijbalk aan de rechterkant van de Facebook website irritant of gebruik je de zijbalk helemaal niet, dan kan je er voor kiezen deze te verwijderen. Klik op het icoon helemaal rechtsonder in je scherm (zie onderstaande afbeelding) om de zijbalk van Facebook Chat te verbergen.


De lijst met contactpersonen wordt vanaf nu niet meer weergegeven. Je online Facebook Vrienden worden aan de linkerkant van de pagina afgebeeld met daarboven een functie om je vrienden te doorzoeken. Klik je op het icoon naast dit invoerveld of rechtsonder in je scherm op: ‘Chat (#)’, dan wordt de zijbalk weer getoond.

Instellingen Facebook Chat

Facebook Chat heeft een aantal instellingen die door de gebruiker zelf kunnen worden aangepast. Klik op het tandwiel-icoon rechtsonder in het scherm om de instellingen te openen. Het icoon is alleen zichtbaar als de zijbalk van Facebook Chat wordt getoond, lees hierboven hoe je deze weer toont als hij verborgen is.

Facebook Chat Online of Offline weergeven

Standaard wordt je voor al je Facebook Vrienden als online weergegeven zodra je, je inlogt op Facebook. Onder Facebook Chat instellingen kan je aangeven dat je niet zichtbaar, offline, wilt zijn voor al je Facebook Vrienden. Klik hiervoor op ‘Beschikbaar om te chatten’ in het menu om het vinkje te verwijderen. Je status wordt nu voor iedereen op Facebook als offline weergegeven.

Ook kan je ervoor kiezen om je status voor een beperkte groep vrienden als online of offline weer te geven. De optie ‘Beschikbaarheid in Chat beperken’ maakt het mogelijk om Lijsten/SmartLists te selecteren die je Facebook Chat status zien als beschikbaar, of juist niet-beschikbaar.

Facebook Chatgeluiden

Het is mogelijk om alle geluidsmeldingen van Facebook Chat te dempen, waardoor je ze niet meer hoort. Dit kan handig zijn wanneer je Facebook gebruikt op school of het werk, of wanneer je de geluiden van Facebook Chat vervelend vindt. Klik je op het tandwiel-icoon dan toont Facebook een menu met als tweede optie ‘Chatgeluiden’. Klik op ‘Chatgeluiden’ om het vinkje voor ‘Chatgeluiden’ weg te halen en zo alle geluiden van Facebook Chat te verwijderen. Heb je ‘Chatgeluiden’ uitgeschakeld en wil je ze weer inschakelen klik dan opnieuw op het item in het menu om het vinkje voor ‘Chatgeluiden’ weer te tonen.

GD Star Rating
loading...
Facebook Chat: Instellingen, Online-, Offline-status en meer, 4.2 out of 5 based on 29 ratings

Lees meer:

Home | Nieuws | Facebook Chat: Instellingen, Online-, Offline-status en meer
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
 • Leon Engels

  Ik krijg iedere keer bij het opstarten van FB de melding…Facebook chat ondervindt technische problemen….hoe is dit op te lossen ?

  • Anonymous

   Momenteel wordt er veel onderhoud gepleegd en gewerkt aan Facebook Chat. De melding is voor iedereen zichtbaar waarbij het van toepassing is, echter is hier niets aan te doen. Zelf krijg ik de melding ook, maar Facebook Chat werkt bij mij zonder problemen.

   • Leon Engels

    ok..dank voor je antwoord maar de chat…ook in deze ‘meldingsituatie’ is toch alleen zichtbaar voor degene waar je mee chat en voor de rest toch voor niemand ?

    • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

     @55b8142054be0d80614bf146bdb2985e:disqus De melding geldt voor Facebook gebruikers waarbij eventuele technische storingen van toepassing zijn. Zoals gezegd werkt Facebook Chat, ook met de melding, eigenlijk altijd.

     • Leon Engels

      dank voor je antwoord maar wat ik eigenlijk vroeg is of dat chat alleen zichtbaar is voor degene die chatten of ook voor anderen ?
      Heeft geen relatie met de technische storing.

     • Emilie

      Ik heb ook de melding dat facebook chat technische problemen ondervindt, en dat is nu al 2 dagen, en ik kan tegen niemand praten… vanaf ik op vernieuwen klik, blijkt niet van wat ik gezegd heb aangekomen te zijn bij mijn vrienden.

     • Dannis

      Dat probleem heb ik dus ook dat mijn berichten niet aankomen. Ik heb met een vriend van mij gebeld die online was, maar die zag mij niet online…

 • G.

  Op mijn facebook pagina staat de chat links, dat vind ik fijner, maar er staan een heleboel mensen tussen die op dat moment helemaal niet online zijn :S dat vind ik vrij irritant. Ik wil alleen de mensen zien die op dat moment online zijn, hoe verander ik dat ?

 • gast

  Bij mij zijn facebook vrienden niet zichtbaar online (geen groen bolletje), terwijl ze wel online zijn. Hoe kan dit?

  • Isabella

   Dat probleem heb ik ook. Is hier wat aan te doen?

   • betsie

    ik zit dingen van 6 maanden terug te lezen.nou dat probleem duurt lang zeg:.. Ik ga on-line op facebook, klik een vriend(in) aan en als ik op enter druk lees ik disconnected. bovendien kunnen ze mij niet zien als alles even werkt, dus kunnen ze mij geen antwoord geven. En ik heb niets rechtsonderin staan bv (radertje)

    • martin

     dan zijn ze bezich aan de bedrading bij de proviader

   • mario debusschere

    dat is omdat de chatfunctie niet aan ligt , deze kan je uit zetten om niet gestoord te worden zoals bv ( gluren ) dan zie je dat groen bolletje niet .maar leg je de chatfunctie terug aan dan zie je die weer wel dat groen bolletje .

  • Kristof

   Heb ook al 3 dagen dit probleem. Niemand is zogezegd online terwijl er wel online zitten…

   • http://www.facebook.com/people/Kees-Kromhout/1397081387 Kees Kromhout

    Kristof, ik kan al 3 weken niet chatten, totaal onduidelijk is waarom niet.
    Ik heb geen storingsmelding o.i.d.
    Iemand een idee hoe dit op te lossen?
    Als ik inlog op een andere computer heb ik hetzelfde probleem, dus het probleem ligt duidelijk bij facebook.

    • Kristof

     ik heb het ondertussen kunnen oplossen. Je hebt daar ergens de functie “beschikbaarheid beperken” en door daaraan te foefelen was plots alles weer in orde. Raar want ik had er nochtans vooraf niet aangekomen…

     • jefke jaen

      het lukt bij mij niet ik zie het efen en dan weer niet hoe komt dat

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1118033277 Orhan Gezici

  Beste mensen kunnen jullie mij helpen?
  Hier boven zien jullie ook een screenshot van mensen die online zijn.
  Achter mijn naam op facebook staat net als ‘Vriend 7′ een mobiel icoontje.
  Wie o wie weet hoe ik dit moet uitschakelen? Want dat wil ik niet ..

  Help..

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000835585144 Rian van Hout

  Hallo,
  Sinds ongeveer 10 dagen ondervind ik steeds hetzelfde probleem met het chatten
  met dezelfde persoon (Italië..) d.w.z. persoon is online en schrijft en meteen als ik
  antwoord gaat hij ”offline”…Chatten met anderen gaat zonder problemen en hij kan ook probleemloos met anderen chatten…Enig idee wat ik hiermee kan? (ik krijg
  overigens ook regelmatig die melding omtrent technische problemen..)
  Bij voorbaat dank voor je reactie,
  Gr Rian

  • Kristof

   dit probleem heb ik al altijd gehad met 1 bepaalde persoon (der zijn er misschien nog waarmee ik dit probleem zou hebben maar dan chat ik er niet mee)

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @facebook-100000835585144:disqus Zoals de reactie aangeeft is/was er een technische storing. Helaas kan het voorkomen dat hierdoor geen berichten aankomen of er andere problemen zijn met Facebook Chat. 

 • Pabloken

  Heb net dezelfde vraag als Leon Engels

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @a9cb5b05179bc294c4d8ca8f96f91e66:disqus Zie mijn reactie onder de reactie aan Leon. :)

 • Dannis

  Mijn chatbalk veranderd steeds in een vierkantje met daarin een gele driehoek met een uitroepteken. Mensen zien mij ook niet online terwijl ik dat wel ben. Probleem heb ik nu sinds 2 dagen. Als ik via mijn mobiel ga kijken, kan ik wel chatten met mensen.

  Ik snap er niets van, want 2 dagen geleden kon ik ook nog gewoon via de laptop chatten en ik heb geen updates of wat dan ook gedraaid.

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @0c984f502f21182750005aa225b3a8f0:disqus Zoals de melding aangeeft is/was er een technische storing. Helaas kan het voorkomen dat hierdoor geen berichten aankomen of er andere problemen zijn met Facebook Chat.

   • Nicolas

    Ik heb dit nu reeds 2 weken voortdurend. Ik kan dus enkel nog chatten via mijn berichten. Hoe kan ik dit oplossen?

 • Gast

  de messaging zijbalk is verdwenen, en alle opties in in het helpcentrum werken niet

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @0f73e272e36674715a68279aaae9d4f3:disqus Lees hiervoor het kopje “Chat zijbalk verbergen” in bovenstaand artikel.

 • Isabelbeijers

  Ik heb al een tijdje geen facebook App op mijn iphone meer staan maar het telefoontje blijft toch bij andere mensen verschijnen? Hoe krijg ik dit weg? 

 • Ruthblom

  Ik wil niet dat iedereen die facebook afzoekt zomaar op mijn profiel kijken ,hoe stel ik dat in ?
  gr.Meisje

 • Jett

  Ik heb mijn chat ooit ingesteld voor alleen online voor goeie vrienden en ik wil dat nu terugdraaien maar dat lukt niet, hij zegt dat ik online sta voor iedereen en ik heb er ook al heel vaak opgeklikt dat ik dat weer wil maar hij doet alsnog alleen online voor goeie vrienden.

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @facd382863c617e5782f12cafdc40109:disqus Onder het kopje ‘Facebook Chat Online of Offline weergeven’ in bovenstaand artikel staat aangegeven hoe je dit kunt wijzigen.

 • Nortussine

  als je chat met facebookmobile dus via uwe gsm komt daar altijd een mobiel logo naast ? want kan da dat sommige mensen chatten met hun gsm dat je niet kan zien of ze met gsm of via computer chatten ? 

 • http://www.facebook.com/MissPiggy31 Marleen Buter

  Hoi
  kan iemand mij vertellen of ik de chatgeschiedenis automatisch kan verwijderen. Nu heb ik telkens al die berichten er gewoon nog staan. Is dit een vast iets of kan ik dat ergens wijzigen. 
  Groetjes Marleen

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @facebook-100002124715662:disqus Om berichten en/of gesprekken te verwijderen klik je op ‘Berichten’. Vervolgens klik je op het kruisje achter het bericht of gesprek wat je wilt verwijderen.

 • Harm Toenkkes

  FB chat staat aan gevinkt, geluid op comp. is aan. Maar geeft geen chat geluid?

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @59d34d01a19a95809bc66f0c712bb965:disqus Waarschijnlijk heeft Facebook of je browser de veranderingen nog niet verwerkt. Verwijder de ‘Internet geschiedenis’  in je browser en bezoek opnieuw Facebook.

 • http://www.facebook.com/people/Sofie-Vandersmissen/100002771224302 Sofie Vandersmissen

  Ik heb een vraagje en ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik ben lid van een groep en in die groep gebruikte de mensen constant de chat functie. Maar als ik dan een spelletje op facebook speelde floepte het chatvenster constant open. En dat vond ik erg vervelend op dat moment en dus heb ik toen geklikt op “chat verbergen voor deze groep”. Maar nu zou ik dit chatvenster wel weer graag willen zien en ik weet niet waar ik dit weer kan oproepen. Weet iemand hoe ik dit weer terug krijg? 
  Groetjes Sofie

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @facebook-100002771224302:disqus Het kopje ‘Chat zijbalk verbergen’ in bovenstaand artikel helpt je met het verbergen en tonen van de Chat zijbalk.

 • Harrie

  hoe verwijder ik chatgesprekken op mijn iphone

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @f695f42413f896d6d2a44affe624f3c1:disqus Om gesprekken via Facebook Chat te verwijderen op je iPhone ga je naar het gesprek en houd je deze ingedrukt. Kies vervolgens voor de optie ‘Verwijderen’.

 • Lies

  Kan ik de volgorde van mijn vriendenlijst waarmee ik chat op mijn iPhone wijzigen,
  zelf bepalen wie hierin staan. Nu staan er vrienden in waarmee
  Ik zelden chat.
  En als je met iemand chat is dit toch alleen maar te lezen door die persoon.

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @fa289b45d71621063982ebdb6f6f9aea:disqus Hallo Lies, het is niet mogelijk om de volgorde van je vrienden in de Chat-functie van de Facebook app op je iPhone te veranderen of aan te passen. Actieve gesprekken blijven echter wel geheel boven aanstaan.

 • Flex

  Ik heb sinds gisteren een probleem met fb chat. Ik krijg steeds het volgende: fb chat is op dit moment niet beschikbaar, of er zijn problemen met fb chat verbindingen etc. Hij gaat ook om de paar seconden steeds automatisch on en offline, terwijl ik aangemeld ben en online sta. Ik heb het aan verschillende vrienden gevraagd maar het blijkt dus dat ik de enige ben met dit probleem. Iemand enige idee waar het aan ligt?

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   Lees de bovenstaande reacties door voor tips en oplossingen wat betreft het niet werken van Facebook Chat.

   • Flex

    Ik heb het gelezen en heb ook meerdere dingen geprobeert, maar chat blijft raar doen. Als ik bijv. op een ander pc inlog met met mijn account dan doet alles het perfect. Kan het misschien aan de verbinding liggen?

 • Marjolein_platzer

  waarom staat bij het mij icoontje: beschikbaar om te chatten     er niet bij?:S

 • Sweexhotel

  Wanneer krijg je de zijbalk volledig te zien, zodat hij blijft staan ? zijn daar een aantal mensen aan verbonden want ik heb 5 vrienden en zie die balk dus niet :(

  • Flex

   rechtsonder(chat), daarop klikken dan komt ie tevoorschijn

 • gast

  Gewoon uit nieuwsgierigheid een vraagje hoe het werkt: Hoe wordt dat bovenste lijstje van vrienden in de chat bepaald? Er staan namelijk een aantal vrienden bijna vast (af en toe wisselt dit) die staan daar ongeacht of ze online zijn of niet. En dan staat er: Meer online vrienden en daar staat gewoon op alfabetische volgorde een lijstje met vrienden die online staat.
  Word dit bovenste lijstje bepaald door mensen die mijn pagina vaak bezoeken ofzoiets?

  • Gast

    Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

  • Jennifer

   Wil ik ook weten. Je krijgt alleen geen antwoord ofwel? De hele tijd staan er de zelfde mensen in dat lijstje.

  • Chicken

    De mensen die niet online zijn, maar wel getoond worden zijn Facebook Vrienden waarmee je het meest contact mee hebt (gehad). Deze zijn niet weg te halen uit de lijst.

   dit is wat hans tikte bij een ander soort vraag. ik wil inderdaad weten hoe ik iedereen op volgorde heb. online alleen kan niet maar allemaal achter elkaar ipv meer online vrienden

 • Manon

  ik kan mijn groepen + activiteiten niet meer bekijken. Wat kan ik heir aandoen? heel soms krijg ik een melding over de groep of activiteit maar als ik er dan op klik krijg ik niets meer..

 • Valkhof

  ik heb niet zoals anderen wel hebben een telefoon achter mijn naam.
  ik ben dus inprinciepe altijd online omdat ik via iphone op facebook ben ,maar toon ofline voor vrienden .
  wat moet ik veranderen zodat ik altijd online toon ,via mijn telefoon?

 • ik

  Als ik op mijn mobiel op facebook zit dan staat er achter mijn naam een groen bolletje en geen telefoontje. Hoe kan ik dit instellen want anderen hebben dit wel!

 • tuana celikoz

  ik heb een groep op facebook en ik wil chatten maar het lukt niet  warolm ?

 • Peter van poucke

  mijn chat venster rechts blijft leeg er staat enke lopladen…

 • Jolandagrooten

  ik zit al 3 dagen te wachten tot mijn chat eindelijk weer gaat werken…hij blijft maar laden en laden…en daar blijft het dan ook bij. soms lijkt hij het even te doen en hup…binnen 2 minuten is ie weer verdwenen…zeer vervelend allemaal…

 • Niels

  Mijn chat werkt al bijna een week niet, er blijft maar de hele tijd ‘Laden..’ staat, vrienden zien mij wel online maar ik kan niemand zien.. Iemand een idee hoe dit komt?

 • Anne

  Het chatbalk rechts blijft maar laden en er verschijnt geen lijst met vrienden. Hoe kan dat ?

 • Stefveraghtert60

  De laatste dagen, wanneer ik mijn chat probeer te openen, krijg ik steeds een grijs chatkader zonder namen van personen die offline/online zijn. In het grijs kader komt er enkel ‘laden…’ tevoorschijn.
  Wanneer ik offline probeer te gaan, om nadien terug online te gaan, kan ik wel op offline klikken maar dit brengt geen verandering teweeg. Ik kan nog steeds op offline klikken. Als ik namen van personen met wie ik wil chatten intik bij ‘zoeken’ kan ik wel de personen terug vinden en zien of zij online/offline zijn.

  Wat kan ik hier aan doen?

 • Mariannevanavondt

  Neen….hoe komt het dat ik geen zijbalk heb met die nieuwe timeline??? ( IPad)

 • http://www.facebook.com/ruudvanderwoude Ruud van der Woude

  kan ik in de lijst van chatnamen alleen die namen laten zien die online zijn?

 • Ivo Dekker

  Ik heb een vraag mijn moeder ziet mijn updates niet in haar nieuwsoverzicht / startpagina wat is hier aan te doen?

  Alvast heel erg bedankt namens mijn moeder en mijzelf

 • http://www.facebook.com/edithmkw Edith Keijzer Wessels

  mijn vriendenlijst is niet meer zichtbaar

 • Peetje

  Hallo, ik heb een vraagje, als je online bent heb je achter je naam een groen rondje, maar wat betekend dat vierkantje? en waarom heb je op je mobiel een lijstje mensen daarna een streep en dan “meer vrienden online” wat is het verschil tussen die boven de lijn en onder de lijn? kan iemand mij dat vertellen ?? :)ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is;) thanx…

 • John Legemaate

  ik heb de facebook messenger onder win 7 geinstalleerd en hij werkte eerts goed nu geeft ie steeds aan dat ik niet online ben ik heb niets veranderd aan de instellingen en toch krijg ik hem middels het tandwiel icoontje niet online ook al staat er duidelijk ga online om te chatten.
  als ik facebook overigens open krijg ik wel een online status.
  graag hulp want ik wil niet perse een internet pagina nodig hebben de messenger is juist zo handig

  • Nathalie

   Ik ondervind dit probleem nu ook sinds korte tijd! Hoe heb jij dit opgelost?!

 • http://www.facebook.com/patrick.vannigtevegt Patrick van Nigtevegt

  Wanneer ik FB op mijn mobiel gebruik en ik open de chatfunctie, dan zie ik geen icons bij de vrienden die ‘mobiel’ beschikbaar zijn. Wel zie ik de welbekende groene stip wanneer zij online zijn.
  Hoe kan ik dit aanpassen?

 • Jeroen van de Pas

  Bij mij blijft FB staan op laden… (van de contactpersonen). Ook de berichten kan ik niet openen terwijl ik wel de vriendschapsverzoeken en de meldingen kan openen. Verder werkt alles prima.
  Als ik op een andere locatie inlog werkt de chat wel.
  Ik gebruik windows 7 en maak gebruik van de automatische updates.

 • jean

  facebook chat kan ik niet installeren, hoe komt dit?…..hij blijft installeren tot in het oneindige, zonder resultaat echter…

 • Isaura1999

  Ik kan nie. Meer chatten op men tablet en er komt geen balk of personen aan de linkerkant

 • G Rietjens

  Beste Hans,

  Maar als er “rechtsonder” niets te zien is kun je het ook niet openen !
  Bij mij duurt het soms dagen alvorens ik het chatvenster weer te zien krijg !
  Erg vervelend, ik sta wel online, want daar heb ik niets aan veranderd !
  En als ik al deze berichten hier doorlees is dat volgens mij een structureel probleem van FB, wat kan ik als FBer hier zelf aan doen, qua instellingen ?

  En vertel niet dat ik in het “tabje” rechtsonder moet zoeken, want daar zit niets meer !

  Met vriendelijke groet,
  G. Rietjens

 • Yvonnedevos1

  Ik heb mijn online statusop offline gezet maar hij gaat vanzichzelf weer op online!! En kan ik dan wel met iemand chatten als ik offline ben?

 • Tiana

  Hallo ik heb het probleem dat op de laptop de zijbalk wel word geladen en op de andere (van mijn vriend) niet. hij is ook niet verborgen dus onderin ook niet een knopje chat#. Is hier ook een oplossing voor?

 • Danny-peggy

  ik krijg de melding chat is momenteel niet beschikbaar hoe komt dit
  heb wel computer geformatteerd

 • Linda

  ik hou van facebook

  linda debie

 • SOFIE

  Bij mij is de rechtste chatbalk met de ticker in helemaal weg, en staat nu links. maar dit wil ik niet. Hoe kan ik het terug krijgen zoals het eerst was? 

 • Patrickschaap

  Beste mensen,

  Ik heb iets gedaan ? dat als mijn facebook uit staat.
  Dan nog krijg ik chatberichten van facebook op mijn computer.
  Dus de computer staat aan maar facebook staat uit en dan nog meldingen krijgen (chat berichten).
  Kan iemand mijn helpen?
  Hoe los ik dit weer op ?

 • Antje D

  ik zie mijn vrienden niemeer staan op fb ,en ik kan mijn privé berichten niet openen

 • Britt

  Hé ik zit met een klein probleem, ik was aan het praten tegen iemand en toen liep mijn computer vast. Nu telkens wanneer ik terug tegen die persoon wil praten komt er een balkje met langlopend script als ik dan script stoppen druk hangt mijn computer vast. Ik kan echter nog wel tegen iedereen praten maar gewoon niet meer tegen die persoon. Hoe komt dit?

 • Peter

  Je ziet altijd bepaalde namen staan die volgens mij het meest gebruikt worden bij je chat (of misschien als je op iemand zijn pagina kijkt?)… Waar is dit op gebaseerd en na hoeveel tijd is iemand weg uit dat eerste lijstje?

  • Tom

   Dit wil ik ook graag weten!

 • mariet

  Ik vind het heel vervelend dat mensen die messenger for facebook gebruiken, kunnen zien wanneer ik voor het laatst actief ben geweest. Ik heb een i-phone en zie dat ik die melding bij veel mensen wel heb, maar bij sommige mensen met een i=phone niet. Kan ik dit ergens uitzetten op mij i-phone, zodat anderen van mij niet meer kunnen zien wanneer ik voor het laatst actief was??

  • Wouter

   Dit wil ik ook wel weten!

   • Margo

    Ja… Weet iemand dat?? Heel irritant!

  • Erikatje19

   ja iemand antwoord hierop aub??

 • N. van R.

  Sinds vanmorgen kan ik geen persoonlijke chats meer voeren. Ik krijg steeds de melding “er is een probleem met de verbinding met facebook. Controleer je verbinding en probeer het opnieuw”. Ik krijg echter wel alle nieuwsberichten door. Ik heb ook al van een vriend vernomen dat ze mijn chats wel binnen krijgen maar ik kan niets versturen of zien dat er iets verstuurd is. Ik heb ook al enkele rapporten verstuurd maar krijg daar geen reactie op. Wie kan mij aub helpen???

 • Kate Souls

  Ik heb een vraagje: ik heb facebook staan op mijn iPod, waarvoor dus dezelfde regels gelden als mobiel. Als ik nu constant op offline sta en ik gewoon de facebookapp open, kunnen diegene die ook facebook op mobiel staan hebben dit dan zien? Ik weet het niet want mensen die facebook ook op mobiel hebben, daarbij staat naast het icoontje het aantal minuten geleden dat ze ‘online?’ geweest zijn maar dat getal klopt niet want bijvoorbeeld iemand heeft NET zich van online naar offline gezet en er staat bijvoorbeel 14 min. Dus ik weet niet goed, als dat er naast staat, het kan zijn dat het getal uiteraard verkeerd is maar die minuten ernaast, telt dat ook offline actief voor de mensen met facebookmobiel ( want anderen kunnen dit sowieso niet zien)? Wie kan mij helpen alstublieft?

 • Gertie_moonen

  Ik Krijg met Candy crush game geen verbinding met Facebook meer hoe moet ik dat oplossen???

 • Michel Renate

  nee niet beantwoord . mijn chat vrienden online zijn recht beneden beland en updates vrienden zie ik dubbel . hoe krijg ik dit weg en mijn chat vrienden online weer compleet rechts inzicht ?

 • Moieke Duymelinck

  Ja leuk hoor!… De ene dag kan men heel soepel de chat uitschakelen onderaan, ik weet het best wel te vinden hoor. Maar de dag daarna vind je deze kleine toolbar niet terug, dan is die weer verdwenen en staan al je vrienden en familieleden helder en klaar voor de chat! Ik wens dit echt niet! Ik vind dit niet leuk. Als ik merk dat deze minitoolbar is verdwenen dan haak ik af en stop die dag of avond met rondneuzen bij mijn fb-vrienden en familie.

 • Thaijum

  ik open mijn facebook , alles ok , chat staat open , dan na ongeveer 10 seconden , gaat
  de chat in disconnect , krijg men chat niet meer online .
  Dan moet ik fb afsluiten en terug opstarten , met gevolg het zelfde probleem .
  Wie heeft hier een oplossing voor ? groetjes en bedankd

 • Jannyhuizinga45

  Wat kan ik doen om constant Candy Crash op face book te hebben? Ik moet n.l steeds aanklikken om verbinding te krijgen en dan zijn al mijn opgespaarde levens weer weg.

 • xs10

  Ik heb een groups chat gehad maar alleen maar de profiel foto van 1 iemand en mijzelf iszichtbaar, van de 3e persoon zie je mijn profiel foto. Hoe kan dit? Komt dit vaker voor?

  • xs10

   Gesprek heeft via de app van facebook plaats gevonden. Hier ondervindt ik wel vaker storingen aan maar dit nog nooit gehad

 • Hoijop

  ik heb de facebook-app op mijn telefoon maar wanneer ik online ben komt er een groene bolletje ipv symbool van telefoon, ik wil de telefoon symbool hebben hoe krijg ik dat? kan iemand me graag helpen?

 • Nina

  Hallo ik heb een vraag, ik heb facebook mobiel, en wilde vragen of ik de tijd achter mijn mobiel dus laatst gezien uit kan zetten zodat mensen nie zien wanneer ik op facebook was of op chat? Want als ik op offline sta kunne de mensen als nog zien dat ik op facebook was toch? Kan iemand me helpen of weet iemand hier iets van ? Groetjes j

 • http://www.facebook.com/mieke.dierickx.7 Mieke Dierickx

  goede morgen , kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik niet meer kan chatten ? Berichten komen wel binnen in mijn inbox ,maar ik kan ze niet openen .

  • http://www.facebook.com/gail.vandenhazel Gail van den Hazel

   Dit heb ik dus ook al 2 dagen, is het bij jou ondertussen weg?

 • http://www.facebook.com/jerome.paulssen Jerome Paulssen

  is het mogelijk om in een chat gesprek berichten te verwijderen zonder het hele verhaal te verwijderen?

 • http://www.facebook.com/tonnie.pouw Tonnie Van Houcke Pouw

  hey hallo ik kan met mijn nieuwe pc geen video gesprek maken bij facebook

  de installatie doet het niet of van facebook of van windows 8

  kan iemand mij advies geven hoe ik dat kan verhelpen
  met vriendelijke groet tonnie

 • Kim

  Ik heb vant weekend mijn relatiestatus aangepast maar krijg dit niet op mijn profiel te zien. Heb het al op openbaar gezet in de instellingen. Maar toch komt het er niet op te staan. Iemand een idee hoe ik dit nog kan oplossen?

 • http://www.facebook.com/patriciajansen67 Patricia Jansen

  Nee, ik wil graag weten waarom ineens mijn contacten in chat niet meer op alfabet staan

 • http://www.facebook.com/sylvia.mulder.904 Sylvia Mulder

  Hoe kan het dat ik geblokkeerd ben voor het chatten met vrienden?

 • http://www.facebook.com/gail.vandenhazel Gail van den Hazel

  Ik heb geen facebook chat meer, ik zie rechtsonder ook geen icoontje waar ik op kan klikken om het venster te vergroten en als ik een bericht krijg zie ik die wel bij berichten maar als ik daarop klik dan krijg ik een blanco pagina die niks laadt. Ik gebruik de normale google chrome maar als ik google chrome incognito venster gebruik dan doet hij het wel gewoon? Ik vind het echter erg irritant om steeds google chrome incognito te gebruiken dus ik wil graag weten hoe ik dit kan verhelpen.

 • RAJM

  goedemiddag, ik heb chat uitgeschakeld. Als ik via Berichten een bericht stuur naar fb-vrienden zien ze de status “nu actief” (dat wordt in de titelbalk onder mijn naam weergegeven). Hoe zorg ik dat die status NIET meer wordt weergegeven? en dus ook niet wordt weergegeven hoe lang geleden ik actief was na het uitloggen??

 • RAJM

  Ik heb Chat uitgeschakeld. Als ik een bericht stuur naar een vriend dan ziet deze vriend in de titelbalk onder mijn naam “status actief”. Hoe zorg ik ervoor dat dit bij die vriend NIET meer wordt weergegeven? Tevens wil ik graag uitzetten dat iemand kan zien wanneer ik “voor het laatst actief was op facebook”. Hoe doe ik dat?

 • RAJM

  Als ik via mijn Facebook in de berichten module een bericht stuur naar 1 van mijn vrienden dan verschijnt er bij die vriend in het berichtenscherm “nu actief” onder mijn naam (in de blauwe titelbalk). Als ik uitlog bij facebook wordt er een “laatst gezien op ….” bij hem getoond. Hoe zorg ik ervoor dat deze status en die “laatst-gezien-tijd” bij anderen NIET wordt weergegeven??
  Ik heb mijn chat al uitgeschakeld. Dat biedt geen verschil.

 • Ed

  Blijkbaar is dankzij de chatfunctie (die ik bewust niet gebruik…) voor iedereen toch zichtbaar wanneer ik op Facebook even mijn timeline bekijk. Dit vind ik echt ontzettend storend want zo’n chat laat je niet voor niets links liggen. Ik heb alle mogelijkheden al zo’n beetje bekeken, heb in de chat zelf gezocht maar verder dan ‘chat uitschakelen’ kan ik niet en ik hoorde net wederom dat ik toch zichtbaar ben. Hoe zit dat dan met die privacy want dit wil ik gewoon niet!

 • Jill

  Hoi, wat betekent het aantal minuten naast het mobiele icoontje bij de chat?

 • Werna Delanghe

  hoe kan ik webcam gebruiken op facebook ?

 • Lol

  Hoe kan je zien als die persoon zijn chat heeft uigeschakelt voor u?
  Help! En normaal staat er altijd bv.10min geleden actief of nu actief maar al er niets sta , wat betekent dat dan?

 • Krista Vandepapeliere

  sedert mijn nieuwe laptop met windows 8 kan ik niet offline blijven staan. Telkens ik fb heropen sta ik terug online. Hoe kan ik dat verhelpen ?

 • Bjorn Legein

  IK kan niet meer chatten met 1 bepaald persoon in mijn lijst – dag op dag staat het telefoontje (zonder een nummer) naast haar naam ook al is ze online – weet iemand hoe dit komt ?

 • remko

  kan je status die voor anderen zichtbaar is (groen balletje) aan en uit gaan zonder dat je via je mobiel op FB zit ?

 • Sanne

  Hoi.

  Ik heb een vraag, voor mij is het onduidelijk waarom sommige mensen constant online zijn. Is het zo dat hun telefoon is verbonden met internet dat ze daarom online zijn. Ik snap dat nooit. Want als dat zo is, dan moet dat toch bijna bij iedereen zijn met een smartphone? Kan iemand me dit uitleggen?

 • Saira

  vriend nummer 9! die heb geen bolletje of een telefoon icoontje.
  Wat betekent dat?

 • RockingMoustache

  chatten facebook gaat niet

 • Herman

  Hallo Hans, ik heb facbook op mijn ipad, en heb daar aan de rechterkant de chatlijst, ik weet hoe ik die weg krijg bij mijn gewone comp, maar op mijn i pad, krijg ik bij het tandwieltje alleen de keuze uit aan-uit, en dan blijft de lijst toch in beeld, ik gebruik de chat nooit en wil graag deze van mijn ipadscherm, kost een heel stuk schermruimte namelijk, hoe kan ik dit bewerkstelligen ? groet Herman

 • Alexandre Luypaert

  Hallo ,

  Ik heb een probleem met de chat , dat de chat , met 1 bepaalde persoon niet werkt. Ik moet elke keer de pagina refeshe om te kijken of deze persoon iets heeft geantwoord.
  ( deze persoon heeft juist hetzelfde probleem met mij dan )
  Hoe kan ik dit oplossen?

 • heidie

  Hoe kan het dat ik altijd een groen bolletje bij mijn messenger heb staan. ik sta altijd online ookal zit ik niet achter fb en ligt mijn telf gewoon oo tafel

 • Olivier Bontinck

  Antwoordt alstublieft deze vraag. Ik krijg al een tijdje op FB: kan niet verbinden met chat,… . Ik heb al een paar keer naar FB zelf gestuurt maar er komt geen antwoordt, ik kan geen chatberichten meer versturen en de verstuurde berichten van andere mensen komen niet meer aan, wat moet ik doen? dit is vrij irritant

 • gregor

  hoi,
  als ik op de chat van fb zit te chatten, dan gaat de chat opeens offlive
  kan ik dat verhelpen

 • Jacobs Steff

  Steeds wanneer ik aant chatten ben zie ik men aantal chatters van 4 naar 25 veranderen. Dit lijkt me niet normaal. Wat hier aan te doen ?

 • roos

  ik heb iemand op me fb die onlinne is maar zie der niks van we begrijpen allebei niet hoe dit kan

 • Merthe Voorhoeve

  Het tandwijl icoontje bij de chat staat er bij mij niet?

 • Chris

  Mbt “Facebook Chat Online of Offline weergeven”, kan het zijn dat deze instellingen zijn aangepast, want ik kan het niet vinden bij de chat instellingen.

 • Ron van der Straten

  Ik kan helemaal niet chatten. Ik krijg de melding dat er iets fout is gegaan en dat ik opnieuw moet klikken. Mijn vrouw heeft dit niet en daar werkt het perfect. Ook op mijn I phone werkt het niet.

 • marlies

  zie helemaal geen vriendenlijst meer en ook niet de tool om deze weer te herstellen

 • misteryX

  Beste, als ik de chat uitschakel voor een persoon, verdwijn ik dan uit zijn/haar chatlijst? maw kan deze persoon zien dat ik de chat heb uitgeschakeld voor hem/haar?

 • ikke

  icoontje met pijltje en haakje naast tandrad in chatvenster rechts is niet zichtbaar , ik moet telkens op chatbalk klikken om chatters te zien, kan dit ingesteld worden?

 • Jonas

  Ik startte een groepsgesprek en kon zien wie het bericht (chat) al gelezen/bekeken had, daarna gaf ik het gesprek een gespreksnaam, nu zie ik niet meer wie wel en wie niet het gesprek al bekeken of gelezen heeft .. kan iemand mij helpen ?

 • Ikke

  Ik wil graag een bericht in de chat lezen zonder dat men kan zien dat ik deze gelezen heeft.
  (gaat om iemand die mij lastig valt)

 • Red Junes

  Ik heb geen balk meer waar dat tandwiel opsta. Ik kan de chat niet meer uitschakelen. Hoe kan ik die balk terug krijgen. Ik heb helemaal niets meer. Wel de vrienden die online zijn
  Maar ik wil die balk terug waar ik de chat kan uitschakelen
  Kun je me helpen
  Groetjes
  Red

 • Annabelle

  Ik zie op mijn ipad bij facebook geen chatlijst aan de rechte kant van mijn scherm, weet iemand hoe dat kan?

 • Loontjuh

  Halllo
  Ik heb alles uit gevinkt nergens sta ik online op facebook..
  En kijk bij iemand op facebook zegt die dat ik 5minuten online ben geweest terwel ik alles uit gevinkt heb hoe kan dat dan ??
  Gr loontjuh

 • henk

  goedemorgen
  ik ben dringend op zoek naar iemand die me kan helpen een foto en tekst van mij die iemand anders heeft geplaats te verwijderen.

 • Yaar Drakenstijl

  Wat betekenen de eerste paar vrienden in je online lijst? Zijn zij degene die op jouw tijdlijn snuffelen?

 • Ad

  Ik zie bij een vriend alleen nog maar gemeenschappelijke vrienden op mijn telefoon en laptop maar op mijn ipad zie ik ze allemaal hoe kan dat?

 • Emiel Middelkoop

  als ik mijn scherm open laat staan in een gesprek en ik krijg een bericht krijgt de ander dan gelijk te zien dat ik het berichtje gelezen heb?

 • Nuriye

  Hallo,
  Is het mogelijk om “laats gezien”op FB te verbergen? Nu zien anderen dat ik bijvoorbeel 3 minuten geleden actief was. kan ik dit uitzetten? hartelijk dank.

 • Stichting de Dorpshoeve

  Ik heb momenteel een probleem met verbinding maken tussen Facebook en Messenger. Dit doet zich alleen voor op de iPad en de iPhone. Op de laptop en de tablet heb ik geen probleem. Bij Messenger krijg ik de melding dat ik geen gesprekken kan laden. Iemand enig idee?

 • anoniem

  Hoe komt het dat ik bij sommige zie wanneer ze online zijn geweest bv 39 min geleden en bij andere niet?Terwijl diegene het niet heeft uitgeschakeld,ligt dat bij mijn instellingen?

 • Inky

  hoe kan het dat als ik niet op fb ben geweest er toch staat bij de chat/priveberichten dat ik bv 7 min geleden actief was? heeft iemand dit ook eerder gehad?

 • A Prins

  Goede morgen iedereen.

  Ik vroeg mij af hoe dat het komt dat als ik online kom ineens sommige vrienden plots offline gaan ( is dit toeval, of geeft dit aan dat ze mij geblokeerd hebben op fb chat )?

  Ook zie ik bij sommige vrienden/vriendinnen hoeveel tijd ze offline zijn, heeft dit iets te maken met dat je geblokkeerd bent ofzo?

  En dan als laatste vraag: als iemand je op fb chat blokkeerd, zie je hem/haar dan nog in je chatzijbalk?

  Bedankt op voorhand,
  Met vriendelijke groeten,
  A. Prins

 • jan

  Ik wil mijn groene bolletje uitzetten zodat ik rustig kan werken op mijn desktop wie weet hoe ik dat moet doen ik wil dus ofline gezien worden terwijl ik online ben

 • ron esmijer

  kan via laptop geen chat bericht sturen maar wel via mobiele telefoon wat kan dit zijn

 • Claudine Feys

  hallo,van mij komt er ieder keer onderaan (vb facebook reageerd niet door langlopend script als ik dan bijwerk is het wat later weer ‘tzelfde ook van mijn emails komt dat erop WAT MOET IK DOEN???

 • amexx

  Hallo , ik heb een vriend en als hij een bericht op Facebook schrijft kan ik het op mijn gsm niet lezen . Wel op mijn computer . Ik kan hem wel antwoord via mijn gsm en computer maar wat hij schrijft kan ik niet lezen op de gsm . Kunnen jullie me helpen want het is heel lastig ?

 • michel

  als je een spel speel ben je dan ook online vroeg ik mijn af

 • Jeanet Kommeren

  Op messenger blijft de chat hangen en loopt vast.
  Iemand tips en trucs?

 • Tom Sanders

  beste, ik zit met een vraagje, ik gebruik Facebook chat via de computer + de standaard Facebook Messenger voor de gsm, nu ik zou graag mijn zichtbaarheid voor 1 bepaalde persoon uitschakelen, via de pc is dit dus geen probleem maar wat ik mij nu afvraag is, als ik mijn chat via Messenger open doe, ziet die persoon dan dat ik op mijn “Mobiel” zit? of gaat dit automatisch mee uit, wat mij doel hiermee is dat deze specifieke persoon niet weet wanneer ik online ben en dat mijn afwezigheid tijdsteller gewoon blijft door tellen bij die persoon…

 • Doortje

  Als ik messenger open staat er “kan gesprekken niet laden” en op de pc staat er precies hetzelfde? Ik kan dus geen berichten verzenden of aankrijgen? Wat moet ik doen?

 • Wijnand

  Als ik de online status veranderd wat alleen op de pc kan?
  Blijf ik zichtbaar als iemand op fb kijkt op z’n GSM…..

  Hoe kan dat?

 • papeda

  waar ik mee gechat hebt heb ik per ongeluk gewist op facebook chat..hoe kan ik t weer terug halen

Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten