Facebook koopt Snaptu

Mobile | Geschreven door Hans Willemse | 21-03-2011 | No Comment
snaptu-facebook

Facebook heeft de Israelische ‘startup’ Snaptu overgenomen voor een geschatte $70 miljoen. Snaptu is verzameling van een aantal simpele mobiele applicaties die het mogelijk maakt om op oude mobiele telefoons en niet-smartphones gebruik te maken van onder andere Facebook, Twitter & LinkedIn.

De java-gebaseerde apps lijken sterk op de bestaande apps voor de iPhone en Android. Ook probeert het bedrijf dezelfde functies mee te geven aan de apps, zodat mensen zonder een smartphone ook de beschikking hebben over het gemak en snelheid die een app voor smartphones wel biedt. De technologie van Snaptu werkt op meer dan 2.500 verschillende mobiele telefoons.

Snaptu gaf de volgende reactie met betrekking tot de overname door de internet gigant:

“We soon decided that working as part of the Facebook team offered the best opportunity to keep accelerating the pace of our product development.” “And joining Facebook means we can make an even bigger impact on the world.”

Snaptu is in 2007 opgericht onder de naam Mobilca en gefinancierd door Sequioa Capital en Carmel Ventures. Afgelopen maand kocht Facebook ook Beluga, waarmee ze waarschijnlijk de concurrentie aan gaan met WhatsApp en PingChat!

GD Star Rating
loading...

Lees meer:

Home | Mobile | Facebook koopt Snaptu
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten