Wachtwoord van Facebook vergeten? Zo kan je het wachtwoord opnieuw instellen

How-to | Geschreven door Hans Willemse | 01-11-2011 | 61 Comments
facebook-wachtwoord-aanmelden

Het kan natuurlijk zijn dat je het wachtwoord van je Facebook account bent verloren. Om weer te kunnen inloggen op Facebook zal je een aantal stappen moeten doorlopen. Lees hier hoe je weer kunt inloggen op Facebook wanneer je het wachtwoord vergeten of verloren bent.

Je Facebook wachtwoord vergeten?

Wanneer je het wachtwoord van je Facebook Profiel of Facebook Account bent vergeten, verloren of niet meer werkt klik je op ‘Je wachtwoord vergeten?‘ op het inlogscherm van Facebook. Facebook biedt je nu een aantal manieren om je account te identificeren.

Optie 1:Wachtwoord opvragen met e-mailadres of telefoonnummer

De eerste optie is het invullen van je e-mailadres of telefoonnummer. Het e-mailadres moet het e-mailadres zijn waarmee je, je aanmeld op Facebook. Kies je er voor om je telefoonnummer in te vullen dan moet deze wel door jezelf zijn ingevuld op Facebook. Klik op zoeken en vervolg de stappen onder het kopje ‘Wachtwoord opnieuw instellen’ in dit artikel over Facebook wachtwoord vergeten.

Optie 2:Wachtwoord achterhalen met gebruikersnaam

De tweede mogelijkheid is het invullen van je Facebook-gebruikersnaam. De gebruikersnaam is de naam achter de URL van je Facebook Profiel of Facebook Account. Klik op de knop zoeken en onderneem verder de stappen zoals beschreven onder het kopje ‘Wachtwoord opnieuw instellen’.

Optie 3:Wachtwoord wijzigen met Facebook Vrienden

De derde mogelijkheid is om je account vast te stellen aan de hand van je eigen naam en de naam van een Facebook Vriend. Voer in het eerste veld je eigen naam in en in het tweede veld de naam van een vriend op Facebook. Klik vervolgens op zoeken. Lees de vervolg stappen onder het kopje ‘Wachtwoord opnieuw instellen’.

Optie 4:Vrienden helpen je wachtwoord te onthouden

Facebook heeft een nieuwe manier geïntroduceerd, genaamd “Trusted Friends”, voor het achterhalen van een wachtwoord van Facebook. Een Facebook gebruiker kan vooraf 3 tot 5 (betrouwbare) vrienden aanwijzen die allen een unieke code ontvangen. Wanneer je, je wachtwoord vergeet of wilt achterhalen ontvangen je vrienden de unieke code in hun e-mail. Als alle vrienden je aanvraag, voor het instellen van een nieuw wachtwoord, goedkeuren ontvang je de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen.

Deze functie is op moment van schrijven nog in testfase en dus nog niet voor iedere Facebook gebruiker beschikbaar. Je vrienden identificeren je als rechtmatige eigenaar van het Facebook Profiel of Facebook Account. De vertrouwde Facebook Vrienden ontvangen niet je wachtwoord of een deel daarvan, maar een unieke code die samen je de mogelijkheid geven je wachtwoord opnieuw in te stellen. Om “Trusted Friends” in te stellen klik je op ‘Account’ > ‘Accountinstellingen’ > ‘Beveiliging’. Klik vervolgens op ‘Betrouwbare vrienden’.

Wachtwoord opnieuw instellen

Facebook stuurt je een code waarmee je wordt geïdentificeerd als de rechtmatige gebruiker. Vul de code in het daarvoor bestemde veld in en doorloop de stappen.

Geen toegang meer tot e-mail of telefoonnummer

Heb je geen toegang meer tot je, bij Facebook bekende, e-mailadres of telefoonnummer? Klik dan op de link ‘Heb je geen toegang meer tot deze e-mailadressen/telefoonnummers?’ om een nieuw e-mailadres in te stellen.

Kan je het account niet identificeren?

Is het niet mogelijk om je het Facebook Account of Facebook Profiel niet identificeren en wil je wel je wachtwoord opnieuw instellen? Klik op de link: ‘Ik kan mijn account niet identificeren’. Vul vervolgens zo volledig mogelijk de vragenlijst in en klik op de knop ‘Verzenden’. Let op, deze manier kost het meeste tijd voor Facebook om te identificeren en heeft dus niet de voorkeur.

GD Star Rating
loading...
Wachtwoord van Facebook vergeten? Zo kan je het wachtwoord opnieuw instellen, 3.0 out of 5 based on 30 ratings

Lees meer:

Home | How-to | Wachtwoord van Facebook vergeten? Zo kan je het wachtwoord opnieuw instellen
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
 • Rita Straetmans

  hallo ik ben mijn wachtwoord verloren voor facebook kan mij niet meer melden het is al nu 1 week kan je mij helpen want ik mis dat erg en ook mijn vrienden bedankt rita

  • Anonymous

   @cc1600e0ea0a30cea1abec64610e53a6:disqus Het artikel hierboven gaat volledig in op welke stappen ondernomen moeten worden om een verloren wachtwoord opnieuw in te stellen. We adviseren een van de bovenstaande opties te kiezen en de stappen te doorlopen. Succes!

 • Rita Straetmans

  hallo hans ik kan nog altijd niet op facebook daar ik mijn wachtwoord kwijt bent het is nu al 3 weken ik mis mijn vrienden en mij game ook want op poker staat 11 mill en kan niet meer spelen het is niet prettig om dat te missen wil je mij aub helpen bedankt rita

  • http://facebookblog.nl Roel Willems

   Beste @cc1600e0ea0a30cea1abec64610e53a6:disqus , 

   Als de stappen beschreven in bovenstaand artikel niet werken kunnen we je niet verder helpen ben ik bang. 

   Omdat wij geen officieel onderdeel van Facebook zijn, kunnen we niets aan accounts of wachtwoorden doen.Wellicht biedt de officiële helpsectie van Facebook een oplossing. De officiële Facebook Help vindt je op http://www.facebook.com/help/. Mocht u hier geen antwoord vinden op uw vraag adviseren wij u contact te zoeken met Facebook zelf.

 • http://www.facebook.com/people/Lia-Weusten/100001446209205 Lia Weusten

  lia weusten

 • Erik

  Ik wil mij afmelden bij Facebook! Dit lukt mij niet! Wie kan mij helpen? 

  • http://facebookblog.nl Roel Willems

   @22dc0d2dab589b6f2273e565b6e6c0cf:disqus Beste Erik,

   Je vind uitleg over het afmelden/verwijderen van je Facebook account op de volgende pagina: http://facebookblog.nl/how-to/facebook-verwijderen/
   Maar weer je het wel heel zeker? Misschien is het beter je account te deactiveren zodat je in de toekomst altijd nog met je account aan de slag kan mocht je, je bedenken (http://facebookblog.nl/nieuws/verwijderen-of-deactiveren-van-facebook/).

  • Gert

   Ik

 • Carlomonique

  Steeds als ik me aanmeld, en mijn wachtwoord ingeef, geeft ie aan “account reeds bevestigd”.
  Terwijl ik de enige ben die onder dit account op facebook zit (dus niet mijn vrouw en zoon)
  Ook na een paar keer een nieuw wachtwoord te hebben aangevraagd, gekregen en hieronder te hebben ingelogd krijg ik steeds die melding na het invoeren van emailadres en wachtwoord. Dus dat account reeds is bevestigd. Ik kom maar niet verder. Wie kan mij helpen?

  • Fabienne

   Ik heb precies hetzelfde probleem…

   • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

    @c0b4228cb5ff4e9cd9cacff4fa6c9308:disqus Lees bovenstaande (mogelijke) oplossing. We horen graag of het heeft geholpen.

    • Stephanie

     waar staat precies de oplossing?

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @73d75c83da0f369e434aa944a0c97c5e:disqus Helaas zijn wij niet bekend met deze specifieke melding. Heb je al geprobeerd gebruik te maken van de optie: Ik kan mijn account niet identificeren?

   • Vicky Dhont

    Hallo,
    Sinds deze middag probeer ik tevergeefs mijn fbprofiel te openen, heb alle mogelijke opties reeds doorlopen, wachtwoord al 4x veranderd maar zoals Carlomonique hierboven al eens aanhaalde krijg ook ik steeds opnieuw de melding “account reeds bevestigd”
    moet ik mij zorgen maken dat hier geen oplossing voor is gezien jullie niet bekend zijn met deze melding?

    • Tom Deman

     hoi, kheb net hetzelfde, weet je al iets meer ?

 • Simonehofman

  Hoi,

  Hbe een paar keer verkeerd wachtwoord ingevuld, en nu krijg ik een code via sms , maar helaasgeeft mijn telefoon aan dat deze berichtenindeling niet wordt ondersteund?

  En nu, wil graag contact met facebook, maar je wordt van pagina naar pagina gestuurd.

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @dc67f59fa3f3fc26cb3015110bc404bb:disqus Vervelend om te horen dat het identificeren van je account niet lukt met behulp van de ontvangen (niet leesbare) sms. Probeer één van de andere bovenstaande opties om je account te identificeren.

 • Barbera

  Hallo,

  Sinds gister heb ik een facebookaccount aangemaakt met het zelfde emailadres als die van mijn man. Dat kan dus niet. Nu kan hij met geen mogelijkheid meer op zijn account komen. Ik zou dan even het emailadres willen veranderen zodat deze niet meer gelijk zijn. Maar hoe komt hij er nu op???

 • Avandepas2012

  Ben ‘radeloos’ mijn ex heeft mijn wachtwoorden (facebook+gmail) gewijzigd alsook de verificatieadressen (email+telefoonnummer) de antwoorden op de vragenlijst weet ik echt niet, heb het geprobeerd maar krijg bericht op mijn nieuwe gmail-account dat het niet te herstellen is obv de antwoorden. Het ergste is dat hij de accounts nu ook kan gebruiken, terwijl ik ze niet kan herstellen (zo frustrerend!!) Ze staan heel duidelijk (allebei) op mijn volledige naam.

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   @fa45990342494fce834e24f001a382c3:disqus Als je denkt dat je account is gehackt, of in jouw geval is (kwaadwillend) is overgenomen, maak dan gebruik van de volgende help pagina van Facebook: https://www.facebook.com/help/hacked

   Helaas komt deze tip te laat, maar geef nooit je wachtwoord(en) aan iemand. Zelfs als je deze persoon (volledig) vertrouwd.

 • Prinses560

  Hallo ik kan niet in mijn facebook, mijn hotmail adres klopt wel bij facebook, maar krijg steeds te zien dat mijn paswoord niet klopt, help ben radeloos en moet in mijn inbox, wat moet ik nu doen het is al vier dagen

  • http://Facebookblog.nl Hans Willemse

   Heb je de stappen in bovenstaand artikel doorlopen?

 • http://twitter.com/ejkeulemans Eric-Jan Keulemans

  Heb Facebook account maar emailadres waarmee ik inlog bestaat niet meer a.g.v. scheiding. Probeer al hele tijd erachter te komen hoe ik weer toegang krijg tot mijn account. 
  Alvast bedankt 

 • Williamverhagen

  Kan iemand me helpen , ik probeer al 4 dagen op facebook te komen , maar het lukt me niet.
  Ben me wachtwoord vergeten , en elke keer als ik een nieuw wachtwoord wil aanmaken dand ruk ik op wachtwoord vergeten en dan krijg ik een pagina met een http 500 fout.
  Is dit een bekend probleem?
  Graag reactie.

 • 13robby

  wil m’n facebook op m’n mobiel maar weet m’n wachtwoord niet meer

 • Gert

  Homol facebook is van die vieze israil vieze kk ding

 • Sascha Lam

  hallo

 • Christa Mangelschots

  Ik heb verschillende accounts op facebook ( op verschillende mailadressen)  ik wil hier graag 1 account maken en toch al mijn vrienden behouden?
  groetjes Christa

 • Erwin

  facebook stuurt mijn wachtwoord naar mij oude email adres die ik niet meer heb .wat kan ik doen
  om mijn wachtwoord te achterhalen.

 • RIZAL

  HOE KAN IK MIJN EMAIL ADRES WIJZIGEN IN FACEBOOK WIE KAN MIJN HELPEN????

 • verkruysse viviane

  NEE NIETS HELPT WEET NIE MEER WAT TE DOEN KAN GEEN NIEUW WACHTWOORD AAN MAKEN KLOTE

 • Ays_sahin

  Beste Facebook medewerkers,

  Ik ben mijn wachtwoord vergeten, ik probeer te verifieren via mail. Dat gaat op zich, want ik gebruik hetzelfde mail adres etc als waar ik mee ben geregistreerd op FB, vervolgens komt er een popup, daar voer ik mijn emialadres en wachtwoord van mijn mail in…..vervolgens gebeurt er niks. Leeg scherm en geen mail in mijn mailbox? Heeft u een idee over wat ik kan doen ?

 • Niels De Petter

  hallo ik heb een probleem met fb . ik had een account bij fb dat ik elke dag gebruite maar ik wou nog een 2 de maken onder een andere naam maar op hetzelfde e-mail anders en wachtw maar nu ben ik mijn oude kwijt . iemand hetzelfde voor of weet iemand hoe ik dit terug kan opvragen ?alvast bedankt

 • Verm

  Ik was ww vergeten, opnieuw gedaan mmert 6 cijfercode, wilde kijken of het op gsm ook goed was, NOPE, kreeg daarna ( 2x cijfercode) de melding dat ik TE VAAK het ww. had willen veranderen. Vreemd. Weet iemand hier iets over? Dank alvast Ver.

 • Diet Witteveen

  ik heb een nieuw wachtwoord genomen en heb daarna geen toegang meer tot facebook. Wachtwoord was goedbevonden, hoe kan dat? En wat moet ik nu verder doen?

 • http://www.facebook.com/tarana.faruqi.7 Tarana Faruqi

  Ik ben mijn wachtwoord vergeten en die van mijn hotmail ook, ik wil mijn facebook accoun terug, help aubb

 • naomi

  ik krijg die code van facebook niet opgestuurd, iemand heeft mijn facebook gehacked en ik wil hem terug! Maar facebook stuurt de code helemaal niet op! Heb al heel mijn email gechecked help!

 • Amina Vaandrager

  Welke url moet ik aan mijn vrienden geven om mijn gehackte facebook terug te veroveren?

 • Help

  Hoi, mijn telefoon geeft telkens aan dat het wachtwoord niet klopt! Dus kan via mijn mobiel niet meer op FB. Denk dat het komt omdat ik een paar dagen geleden mijn FB wachtwoord heb gewijzigd. Wachtwoord doet het wel gewoon op mijn laptop maar, geeft op mobiel telkens aan dat wachtwoord niet klopt. Heeft iemand hier een antwoord of oplossing voor?? Alvast heel erg bedankt….MIS MIJN FB OP MOBIEL HEEEEEL ERG….Groetjes

 • els

  ik krijg steeds de meldingen in het Frans, ik kan niet meer op fb account alhoewel ik mijn wachtwoord niet gewijzigd heb, ik kreeg een herstel code en ook dan krijg ik de vermelding : onjuist ???????????????????

 • louise

  ik wil een nieuw email en wachtwoord hoe moet dat

 • yentl

  Ik heb gisteravond heel vaak geprobeerd mijn wachtwoord te veranderen.
  Nu ben ik hem weer vergeten.
  Als ik nu een code aanvraag geeft hij aan,
  Te vaak een code achter elkaar aangevraagd, probeer het later nog eens.
  Nu doe ik het na het slapen en doet hij het nog niet!

 • anoniem

  ik heb 3 accounts waarvan ik er 2 niet meer kan gebruiken doe herstel ik dat terug

 • willy

  ik zou graag mijn facebook willen opendoen maar telkens komt er op dat ik mijn account heb beveilgd wat moet ik doen aub

 • Wendy

  Ik was mijn wachtwoord vergeten en heb adh van email bevestiging een code toegestuurd gekregen, bij het invoeren hiervan krijg ik al een aantal uur de melding dat ik de code te vaak heb aangevraagd en voorlopig niet kan inloggen, herkend iemand dit? En hoelang kan ik dan niet inloggen, het opnieuw aanvragen heeft hetzelfde effect

  • Nan

   Ik heb precies hetzelfde….. Ik ben benieuwd hoe lang dit bij jou uiteindelijk heeft geduurd!!!!!

   • Els

    Ook hier benieuwd hoelang je moet wachten voor je het opnieuw kan proberen…

    • Ireth Islana

     Ook ik heb hier last van .

 • annemieke

  ik heb mijn wachtwoord opnieuw aangemaakt op een nieuw emailadres, ik krijg maar geen mail om het te activeren, als ik dan op de knop opnieuw aanvragen druk zegt fb dat er een fout op is getreden,

 • sofie

  ik wil mijn wachtwoord wijzigen en zoals nog anderen code ingeven maar zegt link of zoiets niet juist en al te veel ingegeven codes later opnieuw , geslapen en doet het weer :( help

 • Fatima

  ik heb storing gehad en ben me hele facebook met al me vrienden kwijd geraakt wat moet ik doen hiet aan????

 • paul portisch

  ik krijg e de melding dat ik te vaak achter elkaar geprobeert heb mn code intevoeren en dat ik het later nog s moet proberen,over hoeveel later hebben wehet dan,want probeer t om de paar uur maar krijg steeds de zelfde melding

 • lotte

  Ik kan mijn wachtwoord niet wijzigen door de storing gister hijgeeft nu steeds aan
  dat ik te vaak een code geprobeert heb en dat ik het later opnieuw moet
  proberen nu zitten er al uren tussen maar het lukt nog steeds niet??

  Wat nu te doen

 • melissa

  Ik kan niet op mijn oude pagina komen hoe kan ik mijn vrienden om hulp vragen die optie heb ik namelijk nergens kunnen vinden

 • patricia

  ik heb een facbook met patricia collijn waar onze disco op staat alleen nu wa ik me wachtwoord kwijt en vraag nieuwe aan en in een woord me facbook geblokeerd en al me prive foto en zo stont er op en nu weiger facbook mijn er op telaten en terug tegeven met de zelfde aucaount die ik nu heb met me nieuwe facbook waarom pikken ze me facbook noemen ze dat beveilige ze doen zelf pikken

 • mylove26

  wie kan me helpen ik weet mijn wachtwoord niet meer. krijg ook gn mails of smsjes om mijn ww te veranderen

 • anoniem

  Hoe kan ik mijn oude facebook account verwijderen , de oude mail adres
  en wachtwoord kloppen niet meer dus kan niet meer inloggen.

 • Ouaali

  Kan ik doormiddel van mijn telefoon nummer mijn wachtwoord ophalen bij facebook? ik heb namelijk geen toegang meer tot mijn mail.

 • christine

  hallo ik ben men ww vergeten en heb hulp gezocht via mail en 06 nummer beiden krijg ik geen code hoe kan dit

 • red hunter

  ik kan mijn telefoon nummer niet veranderen, dat betekend dat ze ook geen code kunnen sturen,zodat ik weer kan inloggen op mijn acount,wie ,o wie kan mij helpen

 • Hüseyin Köksal Akdiş

  Beste, een vriendin is haar wachtwoord vergeten en zelfs het wachtwoord van haar e-mail adres en ze heeft sinds kort een nieuwe nummer dus via een smsje is het ook niet echt mogelijk. wat kan zij het beste doen om hier een oplossing voor te krijgen zij wilt haar Facebook account definitief verwijderen wat kan ik haar doorgeven. is er een oplossing ?

Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten