Na overlijden: Facebook account verwijderen of herdenken

How-to | Geschreven door Hans Willemse | 24-01-2012 | 13 Comments
black-ribbon-overleden-facebook-account

Het kan natuurlijk gebeuren dat een dierbare met een Facebook account overlijd. Wanneer dit gebeurt geeft Facebook de nabestaande twee opties, namelijk: het Facebook account van de overleden persoon te herdenken of definitief te verwijderen.

Facebook account van overleden persoon herdenken of verwijderen

Facebook geeft in haar helpcentrum aan dat het beleid is om alle accounts van overleden gebruikers te herdenken. Hiermee worden automatisch de privacy-instellingen zo ingesteld dat alleen de bestaande vrienden het profiel of Facebook Timeline van de overleden gebruiker kunnen bekijken. Verder kunnen Facebook vrienden en familie van de gebruiker berichten ter nagedachtenis achterlaten op de Facebook Timeline van de gebruiker. Ook wordt het account niet meer getoond wanneer suggesties worden gedaan voor nieuwe Facebook vrienden of in de zoekresultaten.

Om privacy en veiligheidsredenen is het onmogelijk, ook voor nabestaanden, om de logingegevens van de gebruiker te ontvangen. Wanneer een Facebook account de status ‘Herdenking’ heeft gekregen is het account door geen enkele gebruiker meer te openen of aan te passen.

Facebook Account aanmelden voor herdenkingsstatus

Wil je het Facebook account van een overleden persoon aanmelden voor de herdenkingsstatus? Maak dan gebruik van dit formulier.

Facebook account overleden persoon verwijderen

Naaste familieleden hebben naast het aanmelden van het Facebook account voor de herdenkingsstatus ook de mogelijkheid om het Facebook account van de overleden persoon permanent te verwijderen. Het verwijderen van het Facebook account van een overleden persoon houdt in dat het profiel (inclusief Facebook Timeline) en alle andere informatie van Facebook wordt verwijderd. Klik hier om het Facebook account van een overleden persoon te verwijderen.

Speciaal verzoek Facebook account overleden persoon

Wanneer de nabestaande een andere wens hebben dan het verwijderen of herdenken van het Facebook account, dan bestaat er de mogelijkheid een speciaal verzoek in te dienen bij Facebook. Vragen en speciale verzoeken met betrekking tot het account van een overleden Facebook gebruiker kunnen met dit formulier worden ingediend.

Verificatie door direct familielid of executeur

Voor het aanmelden van een account voor de herdenkingsstatus is geen extra verificatie vereist. Dit is wel het geval wanneer een aanvraag wordt gedaan voor het verwijderen van een Facebook account van een overleden gebruiker of bij een speciaal verzoek. Facebook vereist verificatie zodat alleen een direct familielid of executeur een speciaal verzoek kan indienen of het account kan verwijderen. Verzoeken zonder verificatie van de relatie met de overleden persoon worden niet verwerkt. Enkele voorbeelden van verificatie die Facebook accepteert:

 • Geboortebewijs van de overleden persoon
 • Overlijdensakte van de overleden persoon
 • Juridisch bewijs van bevoegdheid wettige vertegenwoordiger van de overleden persoon
 • Juridisch bewijs van nalatenschap

Facebook account onnodig in herdenkingsstatus?

Is je Facebook account onnodig in herdenkingsstatus, maar wil je dit niet of is dit per ongeluk gegaan? Maak dan gebruik van dit formulier. Het is echter wel vereist dat je, je als eigenaar van het account kan identificeren.

GD Star Rating
loading...
Na overlijden: Facebook account verwijderen of herdenken, 3.9 out of 5 based on 14 ratings

Lees meer:

Home | How-to | Na overlijden: Facebook account verwijderen of herdenken
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
 • http://www.facebook.com/larsdouwe.schuitema Lars Douwe Schuitema

  Wel weer iets aparts. Herdenkingsstatus!

 • Amomelous

  Dankje. Nu kan ik het overlijden van mijn vader doorgeven.

 • Nienke Smit

  Heb al meerdere keren formulier ingevuld maar krijg nooit een reactie, overleden vriendin heeft een condoleanceregister online met 200 berichten, dat is toch wel voldoende bewijs? Ondertussen blijft vriendin zowel de HEMA als de 100e Tour de france liken, wat ze bij leven vast wel had gedaan maar nu twijfelachtig lijkt.

  • Maria-Yasemin Beck

   Dit is herkenbaar, echt ontzetten triest dit. Wellicht is het een idee om een Facebook pagina op te richten met mensen die ditzelfde probleem tegenkomen.

   • Dominique A

    Hallo allemaal ik heb gisteren een verzoek ingediend om het account van overleden familielid te verwijderen, hou jullie op de hoogte hoe dat zal verlopen, hopelijk hebben ze nu veel menselijker aanpak. Wel binnen uur al reactie gehad, wacht nog even af. Maar het is erg stressvol.

  • Dominique A

   Hoe is het er nu mee, is het opgelost?

 • Jolanda Opmeer-Peker

  Ik wil het account van mijn moeder laten verwijderen. Zij is op 30 april jl overleden. Maar ik weet echt niet wat haar url is. Ik kom zo niet verder.

 • Frusti!

  Een overlijdensakte alleen is niet voldoende! Inmiddels een maand verder en mijn moeder komt nog steeds in diverse spellen voorbij. Ook een herdenkingsstatus gekregen die ik helemaal niet had gevraagd voor mijn moeder. Alleen standaard reacties die je terug krijgt. Echt super slecht!!!

  • arnold

   wil mijn vader herdenken is 19 januarie overleden moet via buitenladse zaken ookal 131 euro betalen voor overlijdens akte wij zijn nederlanders hoor maar werkt dit?

 • laura

  ik heb enige tijd geleden alles al doorgegeven en nog staat mijn zoon erop.
  ook heb ik een akte van overlijden doorgestuurd…. het zit me niet lekker dat er niet gereageerd word… en waar beland mijn akte??

  • Maria-Yasemin Beck

   Dit is herkenbaar, echt ontzetten triest dit. Wellicht is het een idee om een Facebook pagina op te richten met mensen die ditzelfde probleem tegenkomen. Echt misselijkmakend dit!

 • Maria-Yasemin Beck

  Mijn vader is 2 jaar geleden overleden en heb wel 5 tot 6 verzoeken gedaan met juridisch bewijs dat mijn vader overleden is en ik zijn dochter ben en 2 jaar later is zijn account nog steeds niet verwijderd. Noch heb ik respons ontvangen. Misselijkmakend dit! Zojuist mijn laatste poging gedaan op advies van mijn advocaat en hoop dat dit deze keer serieus genomen word.

  • Dominique A

   Heb je inmiddels al reactie? Hoop dat goed is gekomen.

Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten