Hardlopen met RunKeeper en Facebook

Apps | Geschreven door Hans Willemse | 11-10-2011 | No Comment
runkeeper-facebook

RunKeeper is voor zowel de iPhone als Android-telefoons de meest populaire app voor hardlopen en andere sporten. De applicatie laat zien hoe hard je loopt, welke afstand je hebt afgelegd, je snelheid, je route en het (geschatte) aantal verbrande calorieën. Daarnaast kan je de resultaten delen op Facebook via Social Apps in je Timeline.

RunKeeper op je telefoon

RunKeeper download je eenvoudig vanuit de Apple AppStore, Android Market of Windows Marketplace. Na installatie op je telefoon valt direct op hoe gemakkelijk de app is, functioneert direct en is gebruiksklaar. Voor het gebruik van RunKeeper is een goed GPS-signaal wel een vereiste.

Voor het gebruiken van de app RunKeeper kies je of je bij jouw activiteit, bijvoorbeeld hardlopen, GPS wil gebruiken. Sport je indoor of wil je later informatie zelf toevoegen kies dan voor ‘Manual Entry’. Vervolgens geef je aan welke sport je gaat beoefenen en of je hierbij ‘Coaching’ wilt. Vervolgens klik je op ‘Start’.


Vanaf dit moment houdt de applicatie onder andere je snelheid bij, waar je bent (wanneer GPS is ingeschakeld) en de duur van de training. Is je training afgelopen dan kies je voor ‘Stop’ en worden al je gegevens bewaard en tevens geüpload naar de website van RunKeeper. Je kan direct je activiteit delen met je vrienden op Facebook door te kiezen voor ‘Post to Facebook’.


Inloggen op de website van RunKeeper doe je met dezelfde gegevens als in de applicatie op je telefoon. Vervolgens krijg je een overzicht van alle activiteiten die je met RunKeeper hebt bijgehouden en kan je aanpassingen doen aan onder andere de route die je hebt gelopen. Klik op het Facebook knop om de (aangepaste) activiteit te delen met je vrienden op Facebook.

RunKeeper op Facebook

Wanneer je jouw activiteit deelt met je Facebook Vrienden zien ze je activiteit terug als Social App in je Timeline en ontvangen hiervan een Status-update. RunKeeper plaatst deze dan automatisch met aanvullende informatie zoals de afstand, snelheid en een kaart van waar je hebt gelopen. Uiteraard kunnen je vrienden dit waarderen met ‘Vind ik leuk’ of een reactie geven.

GD Star Rating
loading...
Hardlopen met RunKeeper en Facebook, 2.5 out of 5 based on 4 ratings

Lees meer:

Home | Apps | Hardlopen met RunKeeper en Facebook
Facebook icon

Hallo Facebookblog.nl bezoeker, heeft dit artikel je verder geholpen?

Like en deel dit artikel met je Facebook Vrienden:


Word Fan van ons op Facebook:
Je reactie dient te voldoen aan onze uitgangspunten